Виртуален Офис най-подходящият офис в условията на икономическа криза!


Известно е че откриване на нов бизнес не е лека задача. За да се регистрира и се завърти на пазара една фирма е не лек процес, съпровождан с евентуални рискове. Стартиране на една фирма дори и малка да е тя изисква много време, усилия, контакти и финансови средства. Само за да мине административната част по регистрацията на фирмата се изисква немалка сума, а това е само началото на началото. Дори и да е малък бизнесът някой трябва да работи за него, а обикновено това изисква наличие поне на няколко кадъра, което означава няколко заплати и осигуровки като минимум. Освен подсигурен персонал, фирмата трябва да има седалище с постоянен адрес, където да се разполага администрацията и персонала на фирмата. За да се наеме офис както ни е известно, също отнема време и средства. Като цяло да се държи и поддържа един офис под наем е скъпо удоволствие. Редом с месечния наем на офиса вървят и консумативните такси: ток, вода, топлофикация, стълбищни такси и други. Всичко това трябва да се заплаща всеки месец и в противен случай при нередовно плащане, фирмата рискува да остане на улицата. С две думи - да се върти бизнес е сложен и скъп процес и не всеки може да си го позволи. Затова, ако сте решили да регистрирате фирма, но все още не разполагате с достатъчно увереност и средства, то най-удачен вариант е да използвате първоначално Виртуален офис. Това удобство позволява на новите бизнесмени значително да спестяват излишни разходи, което е печеливш вариант за фирма на начален етап от развитието си. Така фирмата хем разполага с адрес, телефон и електронна поща, хем не се налага да се заплаща космически наем за истински офис с всичките му включени допълнителни разходи. Също така Виртуалният офис дава реалната представа за определяне - колко човека ще трябва да се наемат в бъдеще за бъдещия истински офис. Виртуалният офис е изключително подходящ за колективна работа, както и за хора чийто бизнес изисква непрекъснато движение.

Защо виртуален офис е за предпочитане?

Освен новите компании и фирми, Виртуалният офис е изключително популярен като възможност сред по-малките фирми. Причината за това в частност е да не разполагат с възможност или да нямат необходимостта да наемат истински офис. Виртуалния офис е перфектен вариант и за фирми, които често променят местонахождението си и държат да запазят клиентите си.
Виртуалният офис е много удобен за получаване на кореспонденция от данъчни инспекции и подобни институции. Така хем кореспонденцията не се загубва, хем няма риск от неочаквани посещения. Освен това включването на услугите “Телефон и факс“ улесняват максимално целия работен процес. След като се включи услугата “Телефон и факс“ към цялостния пакет от услуги на Виртуалния офис, се предоставя многоканален телефонен номер, благодарение на който всички съобщения, факс-съобщения, гласови съобщение и обаждания стигат до местопредназначението им.
Според непотвърдени официално данни, първият Виртуален офис се е появил през 1978 година, а неговият създател е компанията Servcorp. Именно тази компания използва иновативните похвати и условия на работа, както и термините "виртуален офис" и "обслужващ офис".